Region

Lažna dojava o bombi u redakciji “Slobodne Dalmacije”

Pirotehničari splitske policije u ponedjeljak su u 13.30 sati, sat i pol nakon dojave, pregledom utvrdili kako u zgradi redakcije “Slobodne Dalmacije” nije postavljena bomba, odnosno da je telefonska dojava bila lažna, pa su se svi radnici te novinske kuće vratili na svoja radna mjesta.

Telefon - Ilustracija/N1

Za promet je puštena Ulica hrvatske mornarice koja je bila zatvorena zbog dojave o bombi.

Policija traga za muškom osobom koja je desetak minuta nakon podneva na redakcijski telefon dojavila da je u zgradi “Slobodne Dalmacije” postavljena bomba, javlja “Hina”.

Navodno se muškarac predstavio kao HOS-ovac nezadovoljan pisanjem “Slobodne Dalmacije”, a rekao je i da se požar koji je prije devet dana izbio u stolarskoj radionici te novinske kuće, koja se nalazi u zasebnoj zgradi, nije slučajno dogodio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh