Region

Potop na crnogorskoj obali, talasi viši od dva metra: Za nepunih sat vremena sedam osoba spašeno iz uzburkanog mora

Za nepunih sat vremena službenici Uprave pomorske bezbjednosti i pogranične policije u Baru iz morskih talasa su spasili sedam osoba, navodi “jedro.bar”.

Nevrijeme u Crnoj Gori - Screenshot

Navodi se da je dvoje mladih spašeno kod lukobrana u Baru danas oko 15.15 sati, a pola sata ranije četvoro adolescenata u Sutomoru i muškarac u zrelijim godinama u Čanju.

Jedro” navodi da su četvoro adolecenata, od 17 i 18 godina iz Podgorice i sa Kosova, spašeni iz talasa koji su dostizali visinu i do dva metra.

Navodi se da su pored istaknutih crvenih zastava, tri mladića i djevojka su ušli u more, međutim, nisu mogli da se vrate na obalu. Drugi kupači su pozvali broj 129 i veoma brzo službe spašavanja na moru su iz Bara stigli do Sutomora.

Mladi ljudi su bili udaljeni od obale oko 300 metara. Uzaludno su pokušavali da se vrate, ali talasi su bili do dva metra i nisu uspijeli. Srećom niko od njih nije povrijeđen“, navedeno je iz Uprave.

Samo što se okončala akcija spašavanja u Sutomoru, posada čamaca Uprave je morala da ponovo interveniše i izađe do Lukobrana gdje dvoje mladih nije uspijevalo da se domogne čvrstog tla pod nogama jer su ih talasi odvlačili od obale.

Takođe, u Čanju je spašen muškarac zrelije životne dobi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh