Region

Uroš Eleković na protestima u Beogradu: Srbija je posvađana sa svim komšijama

Predsjednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković poručio je na protestima Jedan od pet miliona u Beogradu da je Srbija već sedam godina okupirana, posvađana sa svim komšijama, zemlja u kojoj su uništeni mladost i porodice i zarobljena sloboda.

Elekovć je okupljenima kod Terazijske česme kazao da se “banda” koja je otjerana 5. oktobra 2000. godine ponovo vratila, a da je isto bilo i 2003., pa i 2012. godine, ali da ima još “mnogo hrabrih ljudi u Srbiji koji će da joj se suprotstave”, prenijela je u saopštenju Nova stranka, prenosi Patria.

“Utamničili su nam slobodu kao najveću vrijednost. Prije sedam godina, kada su formirali prvu Vladu, sa nepismenim, neobrazovanim i nevaspitanim ljudima zarobili su demokratiju, razorili naše društvo. Mogu da se presvlače, da nam pričaju kako su se promijenili, ali mi znamo s kim imamo posla”, istakao je Eleković.

On je kazao da su pred narodom dva zadatka, jedan je “da banda, na čelu sa Vučićem, mora da ode u historiju i političku prošlost”, te da se zato mjesecima organizuju protesti “zahtjevajući uslove za fer i poštene izbore”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh