Region

Teška situacija u Šibeniku, povrijeđen vatrogasac

Jedan vatrogasac lakše je povrijeđen prilikom gašenja velikog požara kod Šibenika, gdje je angažovano više od stotinu vatrogasaca, 26 pripadnika Hrvatske vojske, kanaderi i air traktori.

Vatrogasac je zadobio lakše povrede, jer se nagutao dima.

“Situacija je dosta teška. Požar se brzo širi, gori borova šuma i makija”‘, rekao je županijski komandir vatrogasaca Darko Dukić.

Dukić je naveo da je opožareno oko 300 hekatara guste borove šume, ali da se ne može govoriti o uzroku.

Cijelo popodne je jak jugo otežavao situaciju. Vatra se približila kućama na području Rupića, ali one nisu ugroženem, prenose hrvatski mediji.
Do mraka je požar kod Šibenika gasilo 7 protupožarnih aviona. Obranjene su kuće u Rupićima Donjim, a vatra se počela širiti u više smjerova – prema mjestu Lugović kod Bilica, a opasno se približila autocesti i tehničkim objektima HAC-a.

On je naveo da kanaderi napuštaju požarište kada padne noć, te da rade na tome da spriječe da požar bude aktivan tokom cijele noći,pišu Nezavisne

Za saobraćaj je ponovo otvorena dionica auto-puta između petlji Pirovac i Vrpolje, a vozačima je upućen apel da dodatno budu oprezni između petlji čvorova Šibenik i Skradin gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas. Zbog požara je zatvoren državni put od Tromilje do skretanja za Perković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh