Region

Dačić neće da kaže ko je još povukao priznanje Kosova da ne iritira međunarodnu zajednicu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je najavio da postoji još jedna zemlja koja je donijela odluku o povlačenju priznanja Kosova, ali već mjesec – dva ne želi to da objavi da ne bi iritirao međunarodnu zajednicu.

Ivica Dačić - B92.net

Dačić je prethodno u programu Radio-televizije Srbije pokazao zvaničnu notu koju je dobio iz Centralnoafričke Republike, s obavještenjem o povlačenju priznanja.

Centralnoafrička Republika je 14. zemlja koja je ili povukla ili suspendovala ili precizirala svoj stav da ne priznaje Kosovo, izjavio je jutros ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

To su dosad učinili i Republika Palau, Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Granada, Unija Komora, Burundi, Komonvelt Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh