Region

Dačić: Centralnoafrička Republika ne priznaje Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Centralnoafrička Republika 14. zemlja koje je precizirala stav da ne priznaje nezavisnost Kosova.

Ivica Dačić - Nezavisne.com

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Dačić je pokazao diplomatsku notu koju je kako je rekao, sinoć dobio iz Centralnoafričke Republike i u kojoj te zemlja navodi da ne priznaje Kosovo.

“Obaveštavam javnost da je Centralnoafrička republika 14. zemlja koja je precizirala svoj stav da ne priznaje Kosovo jer je ona na spisku zemalja koji vodi Priština, a u kom se navodi da ih je priznala”, rekao je Dačić.

On je kazao da se u noti navodi da Centralnoafrička republika podržava suverenitet Srbije i vladavinu prava, kao i da se zalaže za dijalog sa Prištinom.

“Postoji još jedna zemlja koja je donela takvu odluku, ali mesec dva neću da objavljujem, da ne bih iritirao predstavnike međunarodne zajednice”, rekao je Dačić, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh