Region

Nestala djevojčica iz Lajkovca pronađena u Beogradu

M.Đ. (16) iz sela Ratkovac kod Lajkovca, čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, pronađena je u Beogradu, živa i zdrava.

Srbijanska policija - B92.net

Kako javlja “Blic“, nakon intezivne policijske potrage, djevojčica koja je svoj dom napustila u ponedjeljak u popodnevnim časovima, pronađena je u četvrtak poslije podne na području Beograda i nije, kako je ispričala, oteta.

Ona je izjavila da nije oteta i zlostavljana, već da je otputovala kod dečka. Provjerava se, međutim, da li je bila kod muškarca s kojim se posljednji put dopisivala na Facebooku a koji je, kako se sumnja, koristio lažni profil na toj društvenoj mreži. Djevojčica, u svakom slučaju, nije povrijeđena i negira da je oteta, već da je svojevoljno otišla od kuće“, piše ovaj list.

Prethodno je djevojčicin otac Zoran ispričao da sumnja da je njegovu kćerku oteo znatno stariji muškarac, mogući se*sualni predator, koji je na Facebooku, kako bi stupio u kontakt sa njom i približio joj se, koristio lažni profil i predstavljao se kao mladić.

On je, prijavljujući kćerkin nestanak, ispričao da je ona, pošto joj je mobilni telefon oduzet, za posljednje ugovaranje viđenja sa tim muškarcem iskoristila bratov telefon.

Prije nestanka, tinejdžerka je viđena u mjestu Ćelije kod Lajkovca na Ibarskoj magistrali, gdje su je, zatekavši je prethodno na putu Lajkovac-Slovac, dovezli poznanici kojima je rekla “da će sa te stanice otputovati kod tetke u Beograd“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh