Region

Haradinaj može kući, a tužilaštvo nastavlja istragu

Nakon formalnog saslušanja pred Specilaizovanim tužilaštvom u Hagu gdje se branio šutnjom, Ramuš Haradinaj može odmah da se vrati kući i na slobodi čeka odluku tužilaštva da li će biti optužen ili ne.

No image - Haber.ba

– Odazivanjem na poziv za saslušanje, Haradinaj je ispunio svoju obavezu i može je da se vrati nazad u Prištinu, a tužilaštvo nastavlja svoj rad na istrazi – kaže za Tanjug beogradski advokat Sead Spahović.

Kada je u pitanju eventualno optuženje, Spahović kaže da ne možemo znati ni da li će uopće, niti kada optužnica biti podignuta u ovom slučaju, jer sam zakon po kojem postupa Specijalizovano tužilaštvo ne oročava podizanje optužnice.

Nakon saslušanja pred Specijalizovanim tužilaštvom Haradinaj je rekao da se pred tužiocem branio šutnjom, jer je dobio takav pravni savjet.Ni nakon saslušanja Haradinaja nije poznato zašta ga sumnjiči specijalizovano tužilaštvo. Prema Haradinajevim riječima, on je bio pozvan na saslušanje kao osumnjičeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh