Region

Atina: Albanci uništili spomenik grčkom borcu

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je “užasavanje i zabrinutost” zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu s početka 20. vijeka Timiosu Liolisu.

No image - Haber.ba

Spomenik je oko podneva dignut u vazduh u selu Kranija na jugu Albanije, prenose “Nezavisne“.

Navodi se da je grčko Ministarstvo, snažno osuđujući ovu akciju, ponovilo poziciju da “provokacije usmjerene protiv grčke etničke manjine i na kraju i grčko-albanskih odnosa, moraju odmah da budu istražene i razriješene, a krivci moraju da budu privedeni pravdi”.

“Atina od albanske strane očekuje da preduzme korake na ponovnom uspostavljanju osjećaja bezbjednosti grčkoj etničkoj manjini što je prije moguće. Ministarstvo spoljnih poslova i grčka ambasada, kao i naše konzularne vlasti u Albaniji, pažljivo prate ovaj slučaj”, piše u saopštenju grčkog Ministarstva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh