Region

Temperatura za sat vremena pala za 14 stepeni: Obilni pljusak izazvao bujice, vjetar digao talase

Početak sedmice u Hrvatskoj obilježile su visoke temperature vazduha. Nakon nekoliko sedmica pauze, mnoga su područja Dalmacije danas zabilježila vrlo vruć dan jer je temperatura vazduha dosegla ili malo prešla visokih 35 stepeni Celzijusa.

Nevrijeme - Screenshot/YouTube

Dok je u većini predjela bilo suho i barem djelomično sunčano, oko 14 sati olujni oblak razvio se iznad Kozjaka, te je zahvatio velik dio Kaštela, piše “Dalmacija Danas“.

U vrlo kratko vrijeme pala je obilna kiša, uz intenzivno grmljavinsko nevrijeme. Dijelovi kaštelanske brze ceste bili su pod vodom, pa se saobraćaj odvijao sporo. Nevrijeme su pratili i jaki udari vjetra, a uslijedio je izražen pad temperature vazduha. U Kaštel Štafiliću temperatura na tamošnjoj meteorološkoj stanici mreže “Pljusak.com” bila je 36°C, a u sat vremena temperatura je pala na samo 22°C.

Nevrijeme je bilo praćeno olujnim udarima vjetra. Vjetar sjevernih smjerova vrlo brzo je digao talase u Kaštelanskom zaljevu. Olujne udare vjetra oko 14.30 zabilježila je i ‘Crometeo’ mjerna stanica na Spinutu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh