Region

Gori skladište “Slobodne Dalmacije”, svi radnici hitno evakuisani

U 16.30 sati zapalila se zgrada Slobodne Dalmacije u Splitu, koja je odnedavno fizički odvojena od redakcije Slobodne Dalmacije.

No image - Haber.ba

Riječ je o prostoru koji je u najmu, a koristi se kao stolarska radionica, tvrdi “N1“.

Djelatnici ‘Slobodne’ su hitno evakuirani iz susjedne zgrade u kojoj se nalazi redakcija, javlja Slobodna Dalmacija. Mnogi su u panici trčali spašavati svoje automobile.

Deseci vatrogasaca gase požar

Gepostet von Slobodna Dalmacija am Samstag, 20. Juli 2019

Desetak vatrogasaca na teren je stiglo u rekordnom roku. Trenutno uz pomoć dizalice gase požar. Vatrogasci provaljuju u zaključane prostorije, nastoje spriječiti širenje požara. Iz zapaljenog dijela zgrade širi se gusti dim. Na mjesto požara stigla je i policija.

“Pauk” vozilo uklanja nepropisno parkirane automobile koji vatrogascima ometaju prilaz mjestu događaja.

Gori velika količina papira, a požar pokušava ugasiti dvadesetak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split sa pet vozila.

Vatrogasci su na terenu

Gepostet von Slobodna Dalmacija am Samstag, 20. Juli 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh