Region

Srbija: Uputio lažnu dojavu o bombi u avionu zbog – stjuardese

Zoran N. (65) priznao je da prije dva dana uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu Lufthanse, koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, a pravdao se time da mu se svidjela stjuardesa sa tog leta.

No image - Haber.ba

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković, piše “Tanjug”.

Zoran N. je uhapšen u srijedu jer je prijavio da je u Lufthansinom avionu, koji je trebalo da poleti iz Beograda za Frankfurt, postavljena bomba, čime je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Pripadnici Кontradiverzione ekipe Policijske brigade u Beogradu nakon detaljnog pregleda aviona nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu.

“Izvršen je detaljan pregled putničkog i prtljažnog djela i nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbjednost putnika. Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahtjeva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbjedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem“, poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh