Region

Sjeverna Makedonija: U saobraćajnoj nesreći povrijeđena 33 migranta

U pokušaju bijega od policije, 33 migranta su povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Sjevernoj Makedoniji nakon što im je vozilo izletjelo s ceste, javlja u subotu “dpa”.

Makedonska policija - Nezavisne.com

Kombi s migrantima sletio je u petak s autoceste kod Demir Kapije u 14 metara duboki jarak, a među povrijeđenima ima i djece, javili su makedonski mediji, pozivajući se na državnog tužitelja, prenosi “Hina”.

Do nesreće je došlo nakon što je vozač iskočio iz vozila i pobjegao policiji koja je htjela zaustaviti kombi. Mladi, 24-godišnji vozač je državljanin Sjeverne Makedonije, a u nesreći je pretrpio teške povrede.

Od zatvaranja balkanske rute, migranti, čija su odredišta zemlje zapadne Evrope, pokušavaju prijeći granice uz pomoć krijumčara ljudi. Nakon Grčke i Turske, Sjeverna Makedonija je također privlačna migrantima za ilegalne prelaze.

Na hiljade migranata je na svom putu zapelo u Srbiji i BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh