Region

Na medicinsku sestru sa spornog snimka već postojale primjedbe

Primjedbe na rad medicinske sestre Đurđija A. (23) koja je suspendovana i protiv koje je podnijeta krivična prijava nakon snimka na kome se vidi kako neadekvatno postupa sa djetetom i fotografiše ga, su postojale, ali kako kaže direktor ove ustanove “u pitanju su bile ‘manje primjedbe, tehničke stvari koje su se korigovale u hodu”.

Bahata medicinska sestra - Screenshot/Facebook

Na primjer, dijete ni u jednom trenutku ne smije da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom – rekao je za “Novosti” Zoran Milačić, direktor ove ustanove.

Medicinska sestra sa snimka u ovoj ustanovi bila je na praksi, a inače je apsolvent Više medicinske škole.

Đurđija Alempijević – Kurir.rs/Screenshot

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj, ali i dodao da je djevojka bila zaposlena preko konkursa.

Protiv medicinske sestre po nalogu nadležnog tužilaštva, u petak je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zlostavljanje i mučenje. Krivična prijava je podnijeta nakon saslušanja u policiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh