Region

“Ubio bi i kćerku, da nije pobjegla” – Ispovijest komšije koji je spriječio još veći masakr

Vidio sam kako Nenad puca na svoju rodbinu. Pogodio je Jastreba, Ivana, Romanu i Benjamina, dok je Monika pobjegla na sprat kuće. Nisam razmišljao. Preskočio sam ogradu i uspio da mu otmem oružje.

Nenad Ronić - RAS Srbija

Ovako komšija Miloš Stefanović prepričava detalje krvoprolića koje se dogodilo u Knjaževcu (Srbija), u nedjelju oko 20 sati. Tada je, kako se sumnja, Nenad Ronić (63) hicima iz automatske puške ubio svog zeta Jastreba Asanovića (38), nevjenčanog supruga kćerke Monike, kao i svog unuka Ivana Ronića (19).

Nenad, koji je važio za problematičnog čovjeka, hicima iz oružja nanio je teške povrede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana. Nju su meci pogodili u predjelu lijevog kuka i ostali u tijelu, zbog čega je ova djevojka, sa povredama opasnim po život, hitno prebačena u niški KBC, gdje se ljekari bore za njen život, piše “Blic“.

Ronić je, takođe, pucao i u noge unuka Benjamina Ronića (15), koji je van životne opasnosti i nalazi se u Zdravstvenom centru u Knjaževcu.

“Ne znate šta je strahota, ja ću vam objasniti”

Nezvanično, Nenad je, navodno u pripitom stanju, u nedjelju otišao kod svoje kćerke Monike jer mu je neko ispričao kako su se njegova dva unuka potukla i da je jedan preminuo od zadobijenih povrede.

Kada je dojurio do Monikine kuće, Nekad je počeo da viče, a ona mu je rekla da ga je neko slagao, da se ništa nije strašno desilo, ali je Ronić rekao da oni “ne znaju šta je strahota, ali da će im on objasniti“.

Nenad je sjeo u auto i otišao do kuće, u kojoj je živio sam, i uzeo automatsku pušku. Vratio se u kćerkin dom i otvorio paljbu. Ipak, komšija Miloš Stefanović je pomahnitalom čovjeku oteo oružje i spriječio još veću tragediju.

Nakon što je ostao bez puške, Nenad je pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila i privela.
Kako se ispostavilo, on je svog zeta i unuka ubio na licu mjesta, dok je snahi i drugom unuku nanio teške tjelesne povrijede.

Čuo sam da su se Nenadovi unuci, djeca sina i kćerke, potukli. Ivan je udario svog brata od ujaka K. R, zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk, sinovljev sin, preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje kćerke – priča Božin Simić.

Tu je optužio kćerku da je njen sin ubio K. R. Monika je pokušala da ga ubijedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša povreda, ali je otac nije slušao.

Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka. Sjeo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod kćerke. Mislim da je imao namjeru da ih sve pobije – nastavlja sagovornik.

Prema riječima Padomira Pavlovića, Jastrebovog oca, nije prvi put da Nenad pravi velike probleme, naročito kad popije:

Pa, on bi ubio i Moniku, rođenu kćerku, da ona nije pobjegla na sprat kuće ispred koje se desio masakr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh