Region

Veliki požar na Zrću: Evakuisano 10.000 ljudi, na terenu kanaderi

NOĆAS oko 1 sat izbio je požar na Zrću. Vatra je buknula u šumi iza kluba Calypso, ali sam klub nije zahvaćen požarom.

depo

Posjetitelji noćnih klubova su evakuirani. Kako je za N1 kazala Maja Brozičević, glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske, evakuirano je oko 10.000 ljudi jer se u blizini održavao Fresh Island festival.

Nitko nije ozlijeđen. Cesta Novalja – Pag zatvorena je za promet.Vatra je gutala borovu šumu, a gašenje otežavala jaka bura koja puše na tom području. Borba s buktinjom trajala je satima, a prema posljednjim informacijama požar je jutros stavljen pod kontrolu, ali nije potpuno ugašen.

Na terenu su pripadnici JVP-a Zadar, DVD-a Poljana i vatrogasci Ličko-senjske županije te dva kanadera.

Među mještanima se priča kako je požar podmetnut, ali policija za sada ne želi komentirati te tvrdnje. Otkrivaju samo da je na terenu nekoliko desetaka policajaca.
“Na požarištu u Novalji (Zrće) kolegama na terenu u pomoć su došla dva kanadera Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss”, javljaju na Facebook stranici Vatrogasci oni su naši heroji.

“Požar je buknuo noćas i vjetar ga je proširio na drugu stranu. Ma užas, užas! Katastrofa! Jutros su stigli kanaderi”, kazao je za Dnevnik.hr jedan od zaštitara sa Zrća,piše Indeks


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh