Region

Macron u posjeti Beogradu

Francuski predsjednik Emmanuel Macron će danas posjetiti Srbiju. Jedna od tema razgovora sa srbijanskim predsjednikom će biti Kosovo.

Emmanuel Macron - BusinessInsider.com

Nekoliko dana prije nego što će posjetiti ovu susjednu zemlju, predsjednik Francuske je poručio da ne podržava proširenje Evropske unije dok se ona ne konsolidira.

Macron i Vučić će razgovarati o odnosima Srbije i Kosova. Kako navodi “AlJazeeraBalkans” pozivajući se na medije u Srbiji, Macronu ne smeta prijedlog o razmjeni teritorija ili promjene linije razgraničenja ako to prihvate ostale države u regiji.

Bit će potpisano 20 sporazuma, među kojima je pet vezano za naoružanje i vojnu opremu. Ovo je prva posjeta francuskog predsjednika Beogradu od 2001. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh