Region

Uhapšen vozač koji je skrivio stravičnu nesreću: Liječio se od ovisnosti, tek je izašao

Kako javlja “RTL”, vozač je u utorak stigao s liječenja na Rabu gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno zvanoj i droga za silovanje

Nesreća - Fokus.ba

Međimurska policija u subotu je nešto prije 21 sat, “nakon prikupljenih novih saznanja” u kriminalističkoj istrazi, uhapsila 35-godišnjaka koji je u četvrtak poslijepodne, vozeći neprlagođenom brzinom, BMW-om naletio na na Škodu mađarskih oznaka pri čemu su teško povrijeđene tri osobe.

U saopštenju objavljenom na web stranici zagrebačke policije navodi se da je nakon nesreće nastavljeno kriminalističko istraživanje te je nešto prije 21 sati, “nakon prikupljenih novih saznanja hrvatski državljanin rođen 1984. godine”, uhapšen na području Policijske uprave Međimurske te će “nakon zakonskog roka biti doveden pritvorskom nadzorniku”.

Podsjetimo, kako smo prije objavili, 35-godišnji vozač napustio je ranije policijsku stanicu u vlastitom aranžmanu, no policija ga je večeras ipak uhapsila.

“Policijska uprava zagrebačka u saradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i Policijskom upravom Međimurskom nastavlja kriminalističko istraživanje”, stoji u saopštenju.

Kako “Jutarnji” saznaje, čekaju se rezultati testa krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci. Inače, alkotest je pokazao 0,0. Isto tako, čekaju se izvještaji teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće, kao i izvještaj o vozačevom zdravstvenom stanju te vještačenje dijelova vozila koji su eventualno ‘kumovali’ tragediji.

Od porodičnog advokata vozača O. M. se saznaje da je “mladić uputio pismo unesrećenima u kojem lično izražava duboko žaljenje te sve iskrene misli i želje upućuje na njihov potpuni oporavak”.

– Vozačeva se porodica od trenutka nesreće preko policije informisala o stanju stradalih jer drukčije nisu uspijevali. A kada se u potpunosti oporave i ako budu voljni, vozačeva porodica će im pružiti podršku i s njima se susresti. Inače, M. O. je psihički jako loše zbog nesreće, a stanje mu se pogoršalo nakon niza prijetnji koje u kontinuitetu prima – zaključio je porodični advokat vozača.

Podsjetimo, 35-godišnji vozač se neprilagođenom brzinom zabio u Škodu koja je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice, udarivši pritom u stražnji dio Audija.

Nije dugo trebalo da snimka tragedije, u kojoj se M. O. u BMW-u velikom brzinom i bez kočenja zabija u Škodu ispred sebe, dospije u medije.

I dok su neki svjedoci ispričali kako je odmah nakon udarca vozač razgovarao na mobitel i vrijeđao sugovornicu na telefonskoj liniji, drugi su rekli da se uhvatio za glavu i ponavljao: “Šta sam to uradio”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh