Region

Papa Franjo i Steinmeier čestitali Dan državnosti Crne Gore

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo i predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier uputili su čestitke crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

Papa Franjo - Avaz.ba

Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore s molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti. Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom – navodi se u čestitki pape Franje.

Steinmeier je, uz čestitke, Đukanoviću i svim građanima Crne Gore, poručio da će Njemačka i ubuduće pružati potporu toj zemlji.

Crna Gora je proteklih godina ostvarila mnogo. U pristupnim pregovorima s Europskom unijom Vaša zemlja je daleko napredovala. Ovaj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje. Tim važnije je sada da se proces reformi angažirano nastavi, prije svega u oblastima vladavine prava, borbe s korupcijom i organiziranim kriminalom kao i slobode medija – navodi se uz ostalo u čestitki predsjednika Njemačke, koju prenose crnogorski mediji, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh