Region

Jug Dalmacije: Povuklo se more zbog meteo tsunamija, brodice ostale na suhom

Nevjerojatne fotografije nam stižu iz Hodilja na Pelješcu

Olujna linija oblaka prešla je preko Dalmacije u utorak navečer, prenosi dalmacijadanas.

Satima se premještala od sjevera prema jugu, a donijela je kišu, pljuskove, grmljavinu, osvježenje, a na nekim lokacijama na obali i otocima i pojavu koja se popularno naziva meteorološki tsunami.

Radi se o naglim oscilacijama razine mora uslijed promjena u tlaku zraka koje se događaju zbog prelaska atmosferskog poremećaja preko Jadrana.

Pojava je zabilježena na svim srednjodalmatinskim otocima, većinom između 20 i 22 sata, a najizraženija je bila u Starom Gradu na otoku Hvaru. VEZANI SADRŽAJ: METEOROLOŠKI TSUNAMI NA HVARU More se povuklo za više od metra Ipak, čini se da je pojava najintenzivnija bila na jugu Dalmacije.

Nevjerojatne fotografije nam stižu iz Hodilja na Pelješcu, u Malostonskom zaljevu. U samo deset minuta razina mora je oscilirala blizu dva metra, a uslijed izražene oseke brojne brodice su ostale na suhome. Nevrijeme se nastavilo kretati nad dubrovačko područje gdje je palo 10 do 15 mm kiše, a srećom tuče nije bilo.

Nevrijeme u Dubrovniku

Nevrijeme u DubrovnikuVideo: Lovro Martinović

Gepostet von Crometeo am Dienstag, 9. Juli 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh