Region

Žestok obračun na after partyju na Zrću: Izbacivači napali palicama goste

Britanski tabloidi raspisali su se o incidentu na Hideout festivalu na Zrću prenoseći snimke britanskog partijanera koji je na Twitteru objavio sukob redara i posjetitelja snimljen mobitelom.

No image - Haber.ba

Tokom after partyja popularnog festivala elektronske muzike u Novalji na Pagu posjetitelji su, čini se, počeli bacati predmete prema izbacivačima koji su odmah i prilično brutalno odgovorili. Nekoliko njih izašlo je iz kluba s palicama i počelo tući one koji su se našli pred vratima, a neke su ganjali do obale, piše Daily Mail.

Hideout festival je izrazito popularan među Britancima koji čine velik dio publike, no nije poznato jesu li britanski državljani upleteni u ovaj konkretan incident, prenosi “Radio Sarajevo“.

Dva videa objavio je na Twitteru Britanac Jamie Robb koji je napisao da je “dobro vidjeti da se ljudi suprotstavljaju nasilju i batinama”. Scene je opisao kao ‘Treći svjetski rat’, a naveo je da su izbacivači jednu osobu odveli ‘iza scene’ i ondje se obračunali.

– Svi su se zauzeli za dečka kojeg su pretukli izbacivači dok su ga vukli iza scene gdje nitko ne može vidjeti što mu rade – napisao je.

U odgovorima na objavu oglasili su se i sa službenog profila Hideout festivala.

“Hvala što ste ukazali na ovaj problem. Ne tolerišemo nasilje nikakve vrste i istražujemo ovaj slučaj”, napisali su, a u odgovoru za Daily Mail napisali su:

Hideout zahtijeva najviše standarde profesionalnog ponašanja od svih koji ondje rade, a slučaj istražujemo. Hideout ne toleriše nasilje na festivalu i ohrabruje posjetitelje da upozore osoblje na bilo kakvo nasilje koje im se dogodilo ili kojem su svjedočili.

Hideout festival je šestodnevni festival elektronske muzike, posebno popularan među mladim Britancima, a održava se u nekoliko klubova na plaži Zrće. Ove godine među headlinerima našli su se Jax Jones i Charlotte de Witte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh