Region

Strašan trenutak zabilježen kamerom: Snimak na kom je prikazano kako grom udara kuću

Nevjerovatan snimak pojavio se na internetu koji prikazuje momenat kada grom udara direktno u kuću u Jagodini. Da podsjetimo, juče je u Jagodini (Srbija) grom uništio kompletno krov jedne kuće.

Olujno nevrijeme - eZadar.hr

Nije poznato da li je na snimku riječ upravo o toj kući. Momenat udara groma u kuću možete vidjeti na ovom video snimku.

Tokom nevremena u Jagodini, grom je sinoć zapalio krov jedne kuće, kada je, kako se pretpostavlja, pogodio metalnu šipku TV antene i napravio veliku rupu, javlja “RTS“.

Plamen je ubrzo izazvao požar i progutao skoro cijeli krov dvospratne privatne kuće. Vatrogasci su, sa dva vozila, uspjeli da ugase vatru, koja je napravila veliku materijalu štetu i zapretila objektima u susjednim dvorištima.

Očevidac je za medije rekao da se poslije snažnog udarca čula detonacija, a da je plamen bio visok desetak metara. Struja je nestala u cijelom naselju, a, prema riječima pojedinih Jagodinaca, detonacija se osjetila i u drugim dijelovima grada. Na sreću, niko nije povrijeđen.

U vrijeme udara groma u prizemlju kuće spavala je baka, koja tvrdi da ništa nije čula i da su je tek vatrogasci probudili, dok je mlađi dio porodice otputovao je na more. Vatrogasci su za nekoliko sati uspjeli da ugase vatru, ali su iz predostrožnosti dežurali su tokom cijele noći.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh