Region

Detalji tragedije: Djevojku je auto odbacio 30 metara, brzo je umrla

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 16 sati na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice u Splitu (Hrvatska) poginula je pješakinja, 20-godišnja Splićanka. Druga je pješakinja teško povrijeđena.

Policija Hrvatske - Twitter

Nesretna djevojka nalazila se pored autobusne stanice u Vukovarskoj ulici kad je na nju naletio automobil koji je udario taksi.

Riječ je o, kako se naknadno doznalo, radnici splitske bolnice.

U nesreći je, piše “Slobodna Dalmacija” koja donosi nove detalje, učestvovalo pet automobila. Dva su bila u pokretu, a ostali su stajali na mjestu.

Iz pravca sjevera prema tunelu u Dubrovačkoj ulici išao je vozač taksi vozila Škoda koji je naletio na lični automobil Peugeot koji se kretao od smjera Gripa prema istoku.

Nakon sudara automobili su naletjeli na dvije pješakinje. Od siline udara jedna od njih je odbačena na udaljenost od 30 metara do autobusnog stajališta. Nesretna pješakinja je prilikom toga prvo udarila o parkirani automobil na kojem ostaju tragovi krvi te nakon toga pada na tlo. Uskoro je preminula od posljedica udarca

Prema nekim navodima, jedno od vozila prošlo je kroz crveno svjetlo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh