Region

Djevojčica (4) koja je ostavljena u pregrijanom autu i dalje u teškom stanju

Četverogodišnjakinja ostavljena u automobilu u kojem je zbog vrućine dehidrirala već četiri dana je u teškom stanju te je i dalje životno ugrožena, a protiv njenog 33-godišnjeg oca podnešena je krivična prijava, saznaje se u nedjelju iz istarske policije.

Liječenje - Ilustracija / Srpskainfo.com

Ne možemo još iznositi detalje događaja, ali možemo potvrditi da je završeno kriminalističko istraživanje i da će Državnom tužilaštvu biti podnesena krivična prijava protiv 33-godišnjeg hrvatskog državljana zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povrede djetetovih prava – kazala je portparolka istarske policije Nataša Vitasović.

Četverogodišnja djevojčica u četvrtak je ostavljena u Rovinjskom selu u pregrijanom automobilu više od dva sata na visokim temperaturama zbog čega joj je pozlilo te je hitno najprije prevezena u pulsku Opštu bolnicu, a potom je prebačena u riječku.

Djetetu je teško narušeno zdravlje, a zakon za takvo krivično djelo predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh