Region

Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku: Led zatrpao područje Fužina

Gorski kotar i Istru danas je zahvatilo jako nevrijeme praćeno ledom, koji je Fužine zatrpao, a bilo ga je i na autoputu Zagreb – Rijeka, gdje su se vozači zaustavljali ispod nadvožnjaka.

Nevrijeme u Hrvatskoj - Agencije

Oluja je zahvatila Kvarner, a potom i Rijeku, gdje je padao grad. Sitnijeg leda bilo je u Krapinskim Toplicama, Klanjcu, Tuheljskim Toplicama, Tuhlju, Donjoj i Gornjoj Stubici, Lugu Zabočkom…

Veći led padao je u Klokovcu, Čretu u Krapinskim Toplicama, u Budinščini, Maloj Erpenji, Hršak Bregu, Benkovom u Pregradi, okolini Krapine.

Meteoalarm je danas za Hrvatsku izdao narandžasto upozorenje zbog nevremena.

Narančasti meteoalarm na snazi je za osječku, zagrebačku, karlovačku, riječku i gospićku regiju.

Evropski centar za predviđanje oluja zbog jakog vjetra koji može nanijeti štetu, te jakog grada i obilnih padavina izdao je najjači, treći stepen upozorenja.

Treći stepen upozorenja izdat je za kopnenu Hrvatsku i Istru, dok je za Dalmaciju izdat drugi zbog jakog grada i jakih udara vjetra, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh