Region

Drvena skulptura Melanije Trump izložena u Sloveniji

Drvena skulptura prve dame SAD Melanije Trump izrađena je u predgrađu njenog rodnog grada Sevnica u Sloveniji.

Skulptura Melanije Trump - BHRT.ba

Američki umjetnik Brad Downey unajmio je lokalnog zanatliju Alesa Zupevca, koji je motornom testerom izrezbario skulpturu u deblu drveta.

Rezultat je drveni prikaz gospođe Trump obučene u plavi kaput, koja gleda na rijeku Savu, sa podignutom rukom ka nebu.

Pojedini mještani nisu zadovoljni radom i skulpturu nazivaju “Štrumfetom koja nimalo ne liči na Melaniju Trump”, prenosi “Tanjug”.

Dauni je za Reuters izjavio da je ovakvim radom želio da “vodi dijalog sa političkom situacijom u SAD”.

Sevnica je postala magnet za turiste otkako je Donald Trump izabran za predsjednika SAD 2016. godine, čime je Melanija, koja je bivši mještanin ovog grada, postala prva dama Amerike.

I dok turisti dolaze u Sevnicu kako bi stekli uvid u raniji život prve dame SAD, mještani su proizveli niz artikala koji su povezani sa likom Melanije Trump, uključujući papuče, kolač i hamburgere koji liče na Donalda Trumpa, na kojima je glavni detalj kosa od sira.

Mnogi mještani smatraju da se izradom skulpture “otišlo predaleko”, Katarina iz Sevnice je za AFP rekla da je ovo umjetničko djelo dobra ideja, jer je Melanija “heroj Slovenije”, uz podsjećanje da je došla do samog vrha SAD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh