Region

Haradinaj razriješio ministra jer je držao noge na instrument tabli

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj razriješio je zamjenika ministra poljoprivrede Šukrija Mađunija zbog neprimjerenog ponašanja.

Ramush Haradinaj - Nezavisne.com

“Danas sam razriješio zamjenika ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Šukrija Mađunija”, napisao je Haradinaj na Facebooku, piše “N1“.

Koha je prenijela da je Mađuni prethodnog dana tokom vožnje službenim automobilom držao noge na instrument tabli automobila, što je izazvalo mnoge reakcije.

Navodi se da je među njima bio i potpredsjednik kosovskog premijera Bedžet Pacoli, koji je zamolio Haradinaja da ga smjeni.

Korab Sejdiu i Haši Avdili iz Demokratskog saveza Kosova smatraju da Haradinaj ima još mnogo posla: “Na Kosovu je u redu da krade, napada državu, krši Ustav, zloupotrebljava, zapošljava militantne i rođake bez zasluga, zloupotrebljava položaj i sredstva država, itd. Ali, nikako noge na vjetrobranu automobila, to se ne toleriše”.

U tom kontekstu Avdili je spomenuo ministra infrastrukture Pal Lekaja.

“Otpušten je zamjenik ministra koji je visoko držao stopala u kolima. Dobro. A kada će desetak zamjenika ministara koji ne rade, jer nemaju šta da rade, osim što drže noge visoko na svojim stolovima, biti otpušteni. Ali prije toga, ove mine koje štete kosovskom budžetu 20.000 eura godišnje, ministri sa nezasluženim platama, trebalo bi da budu otpušteni zbog prijava da su oštetili budžet”, napisao je Avdili.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh