Region

Ana Brnabić: “Haradinaj mi je rekao da je zabrana ulaska na Kosovo lažna vijest”

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je vijest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo lažna.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

Čudi me da lažne vijesti u Prištini šire savjetnici takozvanog ministra spoljnih poslova, ali mi je drago jer to smanjuje veliku tenziju u regionu“, rekla je Brnabić novinarima poslije radnog doručka s premijerima sa Zapadnog Balkana.

Brnabić, koja u Poznanju učestvuje na Samitu Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, kazala je i da trgovina među zemljama regiona bilježi pad prvi put u posljednjih sedam godina, pošto je od 2012. konstantno rasla.

Ona je navela da je radni doručak bio “dosta iskren i otvoren“.

Podsjetimo, Jetljir Zuberaj, savjetnik ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, je na Facebooku u četvrtak napisao da je Ministarstvo spoljnih poslova donijelo odluku da zabrani ulazak na Kosovo svim srpskim zvaničnicima zbog prijetnji i napada na Sjeveru, kao i drugih problema, prenijela je Koha, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh