Region

“Sin nam je bio plav koliko ga je tukla, policija ga je odvela u bolnicu, a ona je otišla i pretukla neku ženu”

Trudnica Kristina Kulčar (31), koja je prekjuče nožem i vilama ubila svekrvu Iboju Vargu (59) u selu Poljanice kod Bečeja (Srbija), hapšena je ranije zbog brutalnog prebijanja jedne Bečejke, ali i svog sina, koji je u tom trenutku imao samo dvije godine.

Kristina Kulčar - Espreso.rs

Mučne detalje o Kristininom agresivnom ponašanju otkrio je njen suprug i sin ubijene žene Zoltan Varga (41).

– Prije dvije godine, dok smo još živjeli u Bačkom Petrovom Selu, odakle je inače Kristina rodom, našeg starijeg sina toliko je pretukla da je jadničak bio sav plav od batina. Jedva smo ga spasli! Policija ju je tada odvela u bolnicu, ali se ona ni poslije izlaska s liječenja nije smirila. Istukla je jednu ženu u Bečeju, koliko sam poslije čuo, bez ikakvog razloga. Nasrnula je na nju u kancelariji. Zbog toga je mjesec dana provela u zatvoru – ispričao je Zoltan za “Kurir“.

On kaže da se nasilnica nakon toga malo smirila, ali da joj se s vremenom stanje opet pogoršalo.

– Otišla je kod svojih roditelja u Njemačku, a onda se vratila u Srbiju. Tri puta je ležala na neuropsihijatriji u Novom Sadu, a liječila se i u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu – naveo je Zoltan.

On i Kristina vanbračno su živjeli sedam godina.

– Još dok smo se zabavljali, bila mi je čudna. Kasnije sam saznao da je i ranije imala psihičke probleme. Njen otac na to je znao da mi kaže: “Kristina je nekad nervozna”. Sreća da ubistvo bake nisu vidjela moja djeca, koja su se tad igrala u komšiluku – rekao je Zoltan i dodao da ne zna šta će biti s njegovim i Kristininim djetetom, koje još uvijek nije ni rođeno.

– Ne znam šta da kažem nakon svega. Ukoliko mi dozvole, preuzet ću staranje o djetetu nakon što se Kristina u zatvoru porodi. Ranije smo saznali da ona nosi još jednog dječaka. Sad mi je najvažnije da u selu nađem neku ženu koja će se brinuti o našim sinovima, koji imaju dvije i četiri godine – očajan je Zoltan.

Podsjetimo, Kristina je u ponedjeljak napala svekrvu Iboju dok su bile same kod kuće. Posvađale su se oko ručka, a snajka je svekrvi prvo zarila nož u leđa. Potom ju je oborila na zemlju, zgazila joj na ruke i vilama je izbola desetak puta po tijelu i vratu i iskopala joj oko. Poslije krvavog pira, uzela je djecu i nasmijana šetala po selu.

Iboja Varga sahranjena je juče u Bečeju.

– Kad je naš mlađi sin imao sedam dana, Kristina nas je napustila jer je morala u zatvor. Zato smo se i preselili kod moje majke. Nakon izlaska iz bolnice “Sveti Vračevi”, izrazila je želju da bude s djecom. Moja majka se složila, ali pod uslovom da ne pravi probleme – otkrio je Zoltan.

Kristini je, kako se saznaje, određen pritvor do 30 dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh