Region

Turistkinja gledala ubistvo u Splitu: “Čistila sam krv sa sina i kćeri”

PROŠLU SEDMICU u Splitu se dogodilo ubistvo. 53-godišnji muškarac izboden je u prošlu srijedu, a umro je u bolnici nekoliko dana kasnije.

Nesreća - Inbox

Policija intenzivno traga za 38-godišnjim Željkom Melvanom, osumnjičenim za ubojstvo 53-godišnjaka, prenosi Index.

Podsjetimo, policija je obavijest o napadu dobila oko 20:10, a kako su priopćili, nepoznati muškarac zadao je ubodnu ranu 53-godišnjaku koji je prevezen na Hitnu.

Muškarac je bio u parku kada je do njega došao napadač i više ga puta nožem izbo po tijelu.

Žena iz Švedske sve gledala

Novom listu se javila žena iz Švedske koja kaže da je vidjela napad s nekoliko metara udaljenosti. S njom je bio prijatelj te dvoje njene djece. Policija je, tvrdi, s njima razgovarala, ali nije uzela njihova imena niti ih je kasnije pozivala iako se sve, ističe, dogodilo pred njihovim očima.

“Moje ime je Linda Kvilten i živim u Švedskoj. Prošle srijede dvoje moje djece, moj prijatelj i ja posjetili smo Split. Odsjeli smo u apartmanu na adresi Kruševića Gumno 15. Oko osam navečer krenuli smo na večeru i iz naše ulice skrenuli u Sinjsku ulicu, gdje smo vidjeli dva muškarca kako se svađaju. Baš kad smo prošli pored njih, jedan od te dvojice potegnuo je veliki nož na drugoga. Vidjeli smo sve što se dogodilo. Kad je ubojica otrčao, moja djeca, stara 17 i 18 godina, pomogla su ubodenom muškarcu dok je hitna pomoć još bila na putu”, napisala je žena.

Bojala se, kaže, da će se ubojica vratiti, ali stigao je tim hitne pomoći i policija.

“Razgovarali smo s policajcima kad su stigli, ali nisu uzeli niti naša imena, niti brojeve telefona iako smo ključni svjedoci i iako smo sve vidjeli vlastitim očima. Mladi policajac činio se nezainteresiranim za sve što smo imali reći. Nakon što sam očistila krv sa sinovih ruku i kćerkinih nogu i ruku, u čemu nam je pomogao ljubazan gospodin koji se pojavio s mokrim ručnikom, otišli smo s lica mjesta. Kad smo stigli u Švedsku, jedan čovjek iz Srbije s kojim radim pomogao mi je da nađem članak o tom ubojstvu.

Tad sam vidjela i fotografiju ubojice pa sam pomislila da će policija možda trebati svjedoke, zbog čega vas kontaktiram”, napisala je u pismu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh