Region

“Žena s Balkana”: Poginula je u Beču, bila je majka dvoje maloljetne djece

U jakoj eksploziji koja je u četvrtak odjeknula u Beču poginula je Ana B. (29) iz Velike Plane u Srbiji, majka dvoje maloljetne djece, koja je živjela u zgradi u kojoj je odjeknula detonacija.

Nastradala žena - Blic.rs

Pored nje, tragično je nastradao i 22-godišnji kuhar iz austrijskog glavnog grada, a 15 ljudi, uključujući i jednog vatrogasca, je povrijeđeno.

Ana B. (29) u trenutku eksplozije se nalazila u svom stanu u kom je živjela sa sinovima. Stariji sin je, osjetivši da se nešto događa, odjurio po mlađeg brata koji je u tom trenutku bio u toaletu i izvukao ga je napolje. Njihova majka Ana bila u dječjoj sobi, a snažna detonacija najvjerovatnije izazvana gasom, oborila ju je na zemlju. A onda su se zidovi urušili na nesretnu ženu, piše “Blic“.

Njeno tijelo vatrogasci su pronašli u ruševinama u četvrtak uvečer. Prema do sada poznatim informacijama, Ana je u tom stanu živjela sa dvojicom sinova, a porijeklom je iz Velike Plane. Njen partner, Dejan T. u trenutku nesreće bio je na poslu, a Anina majka je spletom okolnosti u trenutku nesreće bila u blizini stana, ni ne sluteći da joj je dijete nastradalo.

Ako je suditi prema informacijama koje je dijelila na društvenim mrežama, najviše je voljela svoje dječake, čije je fotografije često objavljivala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh