Region

Vozač iz Dubrovnika opet pijan za volanom: Prije dvije godine ubio turiste

Obrovački (Obrovac, Hrvatska) policajci u srijedu u 15.30 sati na autocesti A-1, neposredno kod izlaza Zadar -1, zaustavili su autobus privatnog prijevoznika kojim je upravljao pijani 45-godišnji vozač. U autobusu dubrovačkih registracijskih oznaka nije bilo putnika.

No image - Haber.ba

Vozilo je isključeno iz prometa, a Antuna Radulovića policajci su odveli na trežnjenje – naime vozio je autobus s 2,57 promila alkohola u krvi. Izdali su mu Prekršajni nalog uz kaznu od sedam hiljada kuna (oko 1850 KM) te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „D“ kategorije u trajanju od šest mjeseci, prenosi “RadioSarajevo“.

Radulović je, objavio je Dubrovački dnevnik, 1. oktobra 2017. u Konavlima usmrtio dvoje američkih turista. Oko 12.30 sati na parkiralištu ispred restorana Konavoski dvori vozeći turistički autobus pregazio je muškarca (68) i ženu (71).

Američki državljani su preminuli na mjestu događaja, tako da je liječnički tim koji je brzo stigao mogao jedino konstatirati smrt. Očevici kažu da je vozač autobusa bio u potpunom šoku, “zanijemio” od nevjerice i tragedije koja se dogodila, objavio je tada portal Dubrovački.net.

No, već 15 dana kasnije, Radulović je, vozeći osobni automobil, iz smjera Dubrovnika prema Mokošici prešao u suprotni kolnički trak i direktno udario u autobus svog bivšeg poslodavca, Libertasa Dubrovnik.

U sudaru je teže ozlijeđen e te je zadržan na liječenju, dok je vozač autobusa zadobio lakše tjelesne ozljede. Radulović je bio vozač Libertasovog autobusa, a 2017. godine je dobio otkaz zbog krađe novca no kasnije mu je navedeno oprošteno, navodi Dubrovački dnevnik, uz uvjet da u ratama vrati ukradeni novac te je raspoređen na drugo radno mjesto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh