Region

Otvoren aerodrom “Morava”, u prisustvu Vučića, Dodika i Brnabićeve

BEOGRAD – U Lađevcima, kod Kraljeva, danas je svečano otvoren mješoviti civilno-vojni aerodrom “Morava”, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srbije Ane Brnabić.

Aerodrom “Morava” treći je međunarodni aerodrom u Srbiji, uz beogradski “Nikola Tesla” i niški “Konstanti Veliki”, a prve linije se mogu očekivati u zimskom redu letenja.

Iz “Aerodroma Srbije” ranije je saopšteno da će u narednom periodu biti proširena postojeća pista ili izgrađena nova da bi bili zadovoljeni međunarodni standardi.

Međunarodni aerodrom u Prištini nalazi se pod jurisdikcijom organa vlasti samoproglašenog Kosova.

Iz kabineta predsjednika Srbije ranije je najavljeno da će se Vučić nakon ceremonije svečanog otvaranja aerodroma sastati sa predstavnicima Srba iz regiona.

Osim Dodika, sastanku će iz Republike Srpske prisustvovati premijer Srpske Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh