Region

Tragedija na Hvaru: Muškarac iz BiH izbo ženu, pa se ubio jer ga je prijavila za silovanje

Mještanin M. Đ., inače doseljenik iz BiH star 65-70 godina je u utorak navečer napao nožem litvansku državljanku i zario ga joj pet puta u tijelo. Žena je približno iste dobi kao i napadač.

Policija - Poslovni.hr

Pokušaj ubistva i samoubistva dogodio se jučer oko 19 sati u Hrvatskoj, na Hvaru (Hrvatska) u uvali Zenčišće istočno od Jelse, a motiv je prijava zbog silovanja.

– Oko 19,10 sati policija je dobila dojavu o povrijeđenoj ženskoj osobi u uvali Zenčišće na otoku Hvaru i prema prvim informacijama radilo se o ubodnim ranama. Na mjesto događaja je odmah došla Hitna pomoć te joj je pružena medicinska pomoć nakon čega je helikopterom prebačena u KBC Split, piše “Slobodna Dalmacija“.

Kako se doznaje, nije životno ugrožena, ali se za sada ne zna težina povreda. Istodobno je u polju u blizini mjesta događaja pronađena mrtva muška osoba, a na tijelu nema tragova kaznenog djela – kazala je Ana Čepić iz PU splitsko dalmatinske.

Iako iz policije ne izlaze s podacima kada je suicid u pitanju, neslužbeno se doznaje kako se muškarac objesio. A pozadina događaja proteže se unazad nekoliko dana.

Mještanin M. Đ., inače doseljenik iz BiH star 65-70 godina je u utorak navečer napao nožem litvansku državljanku i zario ga joj pet puta u tijelo. Žena je približno iste dobi kao i napadač, a nastanjena je u obližnjoj Prapatnoj.

Navodno je namjeravao ubiti pošto se želio osvetiti jer ga je ona prije 10-tak dana prijavila za silovanje. Bio je i priveden na kriminalističko istraživanje. Tada se, prema neslužbenim informacijama, branio da je to učinio jer mu je ona ostala dužna za izvođenje nekakvih građevinskih radova.

Stoga je pratio njeno kretanje i nasrnuo nožem na usamljenom mjestu. Nakon napada hladnim oružjem udaljio se u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo pronađen u blizini, kod jedne poljske kućice, gdje je izvršio suicid vješanjem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh