Region

Detalji policijske akcije: Došao da ubije, kćerku, zeta i pekara – Pijan sjeo u auto i naoružan do zuba krenuo da napravi krvoproliće

Policija je u okviru velike akcije, u kojoj su na čitavoj teritoriji Srbije privedene 62 osobe, uhapsila i Milorada P. (52) iz okoline Leskovca i spriječila pokolj.

Hapšenje - Kurir.rs

Kako se saznajemo, Milorad P. namjeravao je da ubije svoju kćerku, njenog dečka, ali i vlasnika pekare kod koga je njegova kćerka zaposlena.

Milorad P. i njegova kćerka dugi nisu u dobrim odnosima. Sukob među njima je izbio jer je uhapšeni bio nezadovoljan svojim zetom. Naime, dečko Miloradove kćerke je druge nacionalnosti, što se njenom ocu nije sviđalo. Zbog toga ju je stalno kinjio i prije izvjesnog vremena ju je izbacio iz kuće. Nakon toga prijetio je smrću njoj i njenom partneru, tvrdeći da ne može da podnese zeta – kaže izvor i dodaje da je osumnjičeni bio nezadovoljan i kćerkinim poslodavcem.

Čovjek kod koga ona radi navodno je poznat kao lokalni kriminalac – kaže izvor.

Kobne večeri, u nedjelju, Milorad P., koji je bio pod dejstvom alkohola, uzeo je oružje, sjeo u svoju “ladu” i krenuo put Medveđe s namjerom da likvidira troje ljudi.

Trešten pijan je sjeo za volan. Ponio je pušku s više komada municije, ali i pištolj sa sedam metaka. Krvavi pir spriječila je policija. Naime, inspektori su dobili dojavu da Milorad namjerava da počini masakr. Napravili su mu sačekušu, presreli njegov automobil i uhapsili ga. Da nisu tako brzo reagovali, sigurno bi bilo mrtvih, jer se osumnjičeni nije šalio – kaže izvor i dodaje da je muškarac imao dozvolu za držanje pištolja, dok je pušku ilegalno posjedovao.

Milorad P. sumnjiči se za ilegalno posjedovanje oružja, porodično nasilje i ugrožavanje sigurnosti. Njemu je poslije saslušanja određen pritvor do 30 dana – kaže izvor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh