Region

Muškarac planirao da ubije kćerku, njenog dečka i poslodavca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu (Srbija) uhapsili su M. P. (52) zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

On je, kako se sumnja, 23. juna 2019. iz porodične kuće ponio pušku i pištolj sa namjerom da ubije kćerku, njenog partnera i poslodavca u Medveđi.

Policija je zaustavila automobil marke “lada”, kojim je upravljao osumnjičeni, i prilikom pregleda vozila pronašla pištolj marke CZ-M57 sa sedam metaka, za koji M. P. ima dozvolu za držanje, dok je na zadnjem sjedištu pronađena puška model PAP M59 i više komada municije u nelegalnom posjedu.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh