Region

Masovna trovanja jagodama u Srbiji

U bolnice širom Srbije primljeni su deseci osoba koje su se navodno otrovale jagodama.

Jagode - Poljoprivreda.ba

Većina pacijenata imala je želučane tegobe i povišenu temperaturu.

Beograđanin Aleksandar Ilić (59), koji je završio u bolnici zbog trovanja jagodama, prvo je pomislio da je riječ o običnom virusu.

Poslije ručka pojeo sam pola kilograma jagoda i tokom noći su krenuli bolovi u trbuhu i stravična mučnina. Do jutra mi je bilo sve gore. Počelo je povraćanje, dijareja, groznica, a temperatura je rasla i do 40 stepeni. Sve sam pripisivao želučanom virusu i popio potrebne lijekove. Međutim, meni je bilo sve gore, toliko da sam u jednom trenutku pomislio da ću umrijeti – rekao je Ilić, koji je potom otišao u obližnji dom zdravlja, a oni su ga poslali na Hitnu pomoć.

Pretpostavlja se da je do trovanja došlo zbog prejake doze pesticida ili prljave vode kojima su bile izložene jagode.

Kada su me primili, ljekar je odmah pitao da nisam jeo jagode. Očigledno je da nisam bio jedini slučaj. Zadržan sam u bolnici uz infuziju i antibiotike – rekao je Ilić, piše “Srbija danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh