Region

Lopovi dedu mučili da bi im priznao gdje skriva novac

Lopovi su u toku noći upali u kuću i iživljavali se nad starcem pun sat prije nego što su pobjegli sa plijenom.

Kovin - Google street view

Ranka S. (79) iz Kovina (Srbija) nepoznati razbojnici brutalno su pretukli kako bi mu oteli životnu ušteđevinu. Upali su u njegovu kuću u Pionirskoj ulici u subotu oko jedan sat iza ponoći i mučili ga da bi im priznao gdje skriva novac!

Razbojnici, za koje se pretpostavlja da su mlađe životne dobi, nesretnog čovjeka uhvatili su na spavanju i, da bi ga zbunili, preko njega su prebacili ćebe. Prvo su izvršili premetačinu kuće, ali pošto nisu našli novac, krenuli su da se iživljavaju nad nesretnim čovjekom, piše “Alo!“.

Rekli su: “Budi miran”

Žrtva je jedva objasnila policajcima i okupljenim komšijama šta mu se dogodilo.

Kroz san sam osjetio da mi neko prekriva glavu. Nisam se snašao, odjednom sam bio vezan i čuo sam glas koji mi je rekao da budem miran. Nisam shvatao šta se dešava – rekao je Ranko.

Podigli su ga sa kreveta, žicom su ga vezali za stolicu, a ćebe sa glave mu nisu skidali. Pitali su ga da li hoće da im kaže gdje drži novac, a kako bi pokazali da se ne šale, udarili su ga nečim po glavi. Iako vezan i uplašen, Ranko nije želio da kaže gdje je novac jer je to njegova životna ušteđevina, namijenjena za “ne daj bože”.

Vikao je da mu je penzija mala i da jedva sastavlja kraj sa krajem, ali su razbojnici bili neumoljivi – objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Iživljavanje nad nemoćnim Rankom trajalo je oko sat vremena.

Tako vezanog tukli su ga na smjenu, ne birajući gde udaraju. Ranko je batine stoički izdržavao i odbijao je da im preda svoj, mukom zarađen novac. Ipak, razbojnici su uspjeli da pronađu skrivenih 200.000 dinara, pa su starca vezanog i okrvavljenog sa ćebetom preko glave ostavili, a oni s parama pobjegli – priča sagovornik.

Nesretnom starini, koji živi sam, bilo je potrebno oko pola sata da se odveže, a potom je izmučen izašao na ulicu. Komšije je probudilo njegovo zapomaganje, a kada su ga ugledali krvavog, sledili su se od šoka.

Čula sam ga da doziva upomoć oko dva sata. Kada sam istrčala na ulicu, imala sam šta da vidim. Bio je krvav, poderan, jedva je smogao snage da kaže da je opljačkan. Dok je trajao uviđaj, čula sam ga kako priča da je zaspao gledajući televizor i da su razbojnici preko njega bacili ćebe. Pričao je kako su ga mučili i da nije želio da im kaže gdje je novac.

Neko od komšija ga je pitao što im nije dao novac i izbjegao batine, na šta je Ranko rekao da je novac namijenjen za najgore i da ne želi ikoga zbog sebe da izlaže trošku – kaže komšinica.

Ranko je odvezen u bolnicu, gdje je i zadržan, a policija intenzivno traga za vinovnicima ovog zločina.

Svi u strahu

Stanari Pionirske ulice kažu da se više ne osjećaju bezbjedno nakon svega što se dogodilo.

Ima komšija koji žive sami. Mogu da zamislim kako je njima ako sam ja uplašena. Ej, da ti neko usred noći upadne u kuću da te muči, nije baš normalno! Od sada ćemo svi da zaključavamo vrata i kapije – kaže nam mještanka S. M.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh