Region

Detalji zločina: Danijela dijete tog dana nije odvela u vrtić, zapalila kauč, isjekla kćerki vene i bacila je

Danijela R. (36), koja je prekjuče ubila svoju trogodišnju kćerku bacivši je sa četvrtog sprata zgrade na Bežanijskoj kosi (Srbija), da bi potom i sama skočila u smrt, prije nekoliko mjeseci imala je spontani pobačaj, pa se ispituje da li je time izazvano depresivno stanje mogući motiv tragedije.

Danijela R. - Srpskainfo.com

Motiv nezapamćene porodične tragedije koja se dogodila prekjuče oko osam sati ujutru u Ulici Ismeta Mujezinovića u Beogradu utvrđuje se, a tijela Danijele R., koja se bacila sa terase, i njene trogodišnje kćerke koju je prethodno bacila nalaze se u Institutu za sudsku medicinu na obdukciji, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, piše “Blic“.

Policija ispituje očevice

Takođe, policija ispituje očevice ovog horora. Ono što se pretpostavlja je da je žena bila u depresiji, jer je nedavno izgubila bebu. Šokirane komšije rekle su da je Danijela primjetno smršala i mislili su da se razboljela. Međutim, komšije kažu da su se nesretnoj ženi u proteklih godinu dana dogodila dva gubitka, i da sa tugom nije mogla da se izbori.

Danijela je prije godinu dana izgubila majku, što ju je veoma pogodilo. Prije nekih šest mjeseci imala je i spontani pobačaj, što je veoma teško podnijela. Ona je bila divna žena, sretali bi se kada je izvodila dijete napolje i uvijek lijepo popričali. Ništa nije ukazivalo na ovakvu tragediju, jer je u pitanju bila skladna porodica – rekle su komšije.

Danijela R. kobnog dana nije otišla na posao, na Vojnomedicinsku akademiju gdje je u Centru za kontrolu lijekova radila kao farmaceut, a komšijama je bilo čudno i što tog jutra nije odvela dijete u vrtić, kao po običaju.

Dalja ispitivanja pokazat će i da li je žena bila pod dejstvom lijekova za smirenje ili drugih supstanci, za koje se sumnja da je uzela na svoju ruku, a koji su joj kao farmaceutskom tehničaru bili dostupni.

Kako kaže izvor upoznat s istragom, ova porodica nije bila evidentirana u policiji. I komšije su kazale da problema u ovoj porodici nije nikada bilo i da su djelovali sretno.

Podsjećanja radi, u ponedjeljak oko 8.20 sati policija je primila poziv da je u stanu na pomenutoj adresi izbio požar i da su majka i dijete skočili kroz prozor kako bi se spasli. Međutim, ubrzo je sve počelo da ukazuje na to da nije riječ o očajničkom potezu, već o ubistvu i samoubistvu.

Danijela je prvo dok je djevojčica spavala zapalila kauč u dnevnoj sobi, a potom otišla u drugu sobu gdje je bila njena kćerka, isjekla vene djevojčici i bacila je kroz prozor. Potom je stajala na klima-uređaju, i neko vrijeme govorila nepovezano, da bi zatim isjekla vene i sebi i skočila sa oko 12 metara visine na beton. Jedan komšija rekao je da je vidio Danijelu i rekao da će sići da joj pomogne, međutim, ona je ubrzo skočila.

Mužu pozlilo nakon tragedije

Svjedoci su rekli da je Danijela navodno vikala nešto o Kosovu i o slobodi i pravima žena. Na lice mjesta došli su Danijelin muž, otac i brat, a njihovi jauci odzvanjali su ovim kvartom. Danijelinom mužu je pomogla i ekipa Hitne pomoći jer mu je u jednom trenutku pozlilo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh