Region

U Hrvatskoj stoku mažu naftom: “Ovo nije normalno, poludiše svinje”

Slavonski stočari traže pomoć institucija, žele da se dignu avioni i da se komarci zaprašuju. U međuvremenu su neki od njih, kako javlja RTL, stoku počeli mazati plavim dizelom.

No image - Haber.ba

“Evo, krpu smo namočili u dizel i moramo namazati ove male, jadne magarčiće da ih spasimo. Vidite kol’ko se češu, nemaju mira, ne mogu živjet’, nema druge… Grizu se”, govori mještanin Bilja dok svoje magarce premazuje naftom. I pita se hoće li ih država zbog toga kazniti, prenosi Index.

“Poduzmite nešto pod hitno, patimo se, sad nas i komarci dotukoše…Spašavamo svinje, spašavamo stoku, evo plavoga dizela, valjda nas neće kazntiti država što ga trošimo na nepredviđene stvari. Ali moramo spašavati jer ovo nije normalno, poludiše svinje od svega. Evo gledajte, moramo paliti vreće i galone da to spriječimo koliko god možemo. Konje smo morali maknuti, konji su tanke kože, magarci poludiše od muke. Nafta smrdi. Što ne špricaju? Ova mala jadna ne zna što će sa sobom. Užas, Užas. Što će biti, ja ne znam. Ovo nije ni za čovjeka izdržat, ni za životinju”, zaključuje ovaj stočar razgovor za RTL.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh