Region

“Djelovali su sretno i zadovoljno”, kažu komšije Danijele koja je danas ubila svoju kćerku, a zatim i sebe

Viđala sam ih svakodnevno jer su izlazili sa kćerkicom u kolicima kako bi prošetali i djelovali su sretno i zadovoljno. Ostala sam u šoku kada sam vidjela šta se danas dogodilo. Ovo je užasno.

No image - Haber.ba

Ovako priča za “Blic” komšinica koja je živjela u blizini Danijele R. koja je rano jutros na Bežanijskoj kosi ubila svoju trogodišnju kćerku, a potom podmetnula požar u stanu u kom su živjeli i izvršila samoubistvo.

Danijela, koja je inače bila farmaceut, povrijedila je svoju trogodišnju kćerku, a onda je bacila kroz prozor sa četvrtog sprata pravo na beton. Nekoliko minuta kasnije vikala je sa terase neke nepovezane rečenice, a potom sebi prerezala vene, zapalila kauč u stanu i sama skočila kroz prozor, sa 12 metara visine.

Djevojčica je u prvom trenutku davala znake života, ali je ubrzo izdahnula. Danijela je preminula na licu mjesta.

Muk, tuga i nevjerica zavladale su nakon šokantnog saznanja šta se dogodilo sa njihovim komšijama. Viđali su ih kažu svakodnevno, a doselili su se prije nekoliko godina.

– Izgledali su kao sretna porodica, nikada nisam čuo ružnu riječ za njih niti da su imali ikakvih problema. Imali su divnu kćerkicu koju sam često viđao kako šeta sa svojim djedom. Koliko znam Danijela je bila farmaceut, a muž joj je radio u jednom firmi u blizini – kaže komšija koji živi u susjednoj zgradi i koji je prvi rano jutros čuo tup udarac. Kako kaže, kao da je “nešto palo”. Odmah je istrčao na terasu i ostao u šoku. Na pločniku je vidio tijlo djevojčice.

– Izašao sam na prozor i vidieo ženu u nervnom rastrojstvu kako se dere da su sve žene ugrožene, da ne može više, i gomilu nepovezanih stvari, a onda nakon nekoliko minuta samo je skočila – priča komšija.

Urezano za cijeli život ostaće sjećanje žene koja je tu prolazila i vidjela najjeziviji mogući prizor – djevojčicu koja je ležala na pločniku i još davala znake života.
Prije nego što je i Danijela skočila, jedan od komšija pokušao je da je odgovori od užasne namjere.

– Rekao joj je “Komšinice polako, sad ću da siđem da vam pomognem”, ali ona je ipak skočila – kaže očevidac užasa.

Na lice mjesta brzo su došli njen muž, brat i otac koji su izuzetno teško podnijeli ono što se dogodilo. Danijelinog muža je Hitna pomoć odvezla u Zemunsku bolnicu, dok je otac nesrećne djevojke konstantno dozivao svog sina.

Ekipa Hitne pomoći pokušala je da pomogne Danijelinom ocu, koji nije mogao da dođe sebi od tuge i šoka.

Podsjećamo, policija je jutros u 8.20 sati dobila informaciju da je došlo do požara u jednom stanu na četvrtom spratu zgrade na Bežanijskoj kosi, i da su majka i kćerka skočile kroz prozor kako bi se spasile od vatre. Međutim, već po dolasku na lice mjesta, utvrđeno je da je istina drugačija i da je slučaj još užasniji.

Šta je uzrok ove nezapamćene tragedije pokazaće istraga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh