Region

Neredi u Albaniji: Demonstranti kamenicama gađali automobil premijera Edija Rame

Demonstranti u Albaniji kamenicama su napali kolonu automobila u kojem je bilo i vozilo albanskog premijera Edija Rame u gradu Libražd, nadomak makedonsko-albanske granice.

Albanija- EU- bezvizni režim

Kako prenosi “Srpska” prema tim informacijama, albanska policija je uspjela zaustaviti blokadu konvoja u kojoj se nalazio Rama.

Automobil albanskog premijera ipak je uspio zaobići najveći dio mase građana koristeći sporedne puteve.

Nekoliko demonstranata je povrijeđeno nakon što su ih udarila vozila iz konvoja.

Incident se dogodio u trenutku kada je albanski parlament osudio predsjednika Ilira Metu i njegove odluke o otkazivanju lokalnih izbora u toj zemlji koji je trebalo da se održe 30. juna.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh