Region

Nestali muškarac nađen obješen u napuštenoj kući

Dejan Lakićević (45) iz Prokuplja kome se gubi svaki trag od utorka ujutru kada je krenuo da bere gljive u selu Prekašnica (Srbija), pronađen je obješen u napuštenoj komšijskoj kući u selu Crna Čuka.

Dejan Lakićević - Nezavisne.com

On je, kako “Telegraf” saznaje, sebi život oduzeo na terasi stare kuće.

Oko 50 ljudi od jutros je tragalo za Dejanom po okolnim brdima, a sve do jutros zvonio mu je telefon. Potraga je danas trajala četiri sata.

Potraga je počela oko osam sati jutros. Učestvovali su planinari i lovci, mještani, rodbina i desetak policijskih službenika. Obišli su prvo mjesta na kojima se pretpostavljalo da je krenuo da bere gljice, a zatim su se spustili do kuće Dejanovog oca, za koju on ima ključ. Tu su se podijelili na nekoliko grupa i u krenuli u različite pravce, ali je vrlo brzo jedan od lovaca primijetio napuštenu kuću, ušao u dvorište i vidio nesretnog Dejana kako visi na terasi. Kraj njegovih nogu bila je kesa puna gljiva“, rekla je osoba koja je učestvovala u potrazi.

Kada je u utorak krenuo iz kuće, majci je rekao da ide da bere gljive, a sa sobom je ponio kanap dug tri metra.

U utorak ujutro došao je kod mene u Prekašnicu i rekao da će da bere gljive. Ranije ih je čak i prodavao, a posljednjih godina ne. Ovo je prvi put da je riješio ove godine da ode u šumu. Spakovala sam mu sendvič ispratila ga. Onda sam ga pozvala oko 16 sati, mobilni je zvonio, ali se nije javljao. Uveče oko deset unuka je sa momkom došla do kuće mog pokojnog supruga da ga traži, nije ga bilo. Tada smo prijavili nestanak“, priča majka stradalog.

Njegova sestra Danijela, smogla je snage da se zahvali svima koji su učestvovali u potrazi.

Znali smo da se nešto strašno desilo, ali smo se ipak nadali. Ne znam zašto je digao ruku na sebe, zaista ne znam“, u pola glasa kaže Danijela.

Kuća na čijoj terasi se objesio je skoro na putu prema selu. U srijedu su tu prolazili mještani i rodbina stradalog, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da je tu, pa niko nije gledao. I ko zna koliko bi trajala potraga da iskusan lovac nije riješio da ipak provjeri i tu kuću, odnosno dvorište, jer je teren prilično nepristupačan.

Dejanov nestanak prijavljen je policiji nedugo poslije njegovog odlaska u šumu, a policijski inspektori locirali su njegov mobilni telefon i pojačali pretragu koja je rezultirala pronalaskom tijela.

Iako su motivi njegovog samoubistva nepoznati, “Telegraf” saznaje da se liječio od alkoholizma i da se njegovo ponašanje značajno promijenilo prije dvije godine, poslije smrti oca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh