Region

Kolinda Grabar Kitarović: “Ne vjerujem da bi se Vučić blamirao u Zagrebu”

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović navodi da bi ponovno pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku jer nestali nemaju vremena za čekanje.

Kolinda Grabar Kitarović - N1

Kolinda Grabar Kitarović navodi da joj prigovaraju što je pozvala Aleksandra Vučića u Hrvatsku, i dodaje da bi opet to uradila.

Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država – rekla je Grabar Kitarovićeva na predstavljanju knjige “Nestali u Domovinskom ratu 2”.

Dobar dio govora posvetila je, prenosi hrvatski “Dnevnik“, objašnjavanjanju zašto je prije godinu i po dana pozvala Vučića u Zagreb, ali kasnije je izjavila da se nije opravdavala.

Dodala je da bi to ponovila i da treba razgovarati jer se “ne smije niko nadati da će Srbija ući u Evropsku uniju i da ćemo onda to riješiti“.

Vrijeme prolazi za ove porodice, vidjeli ste koliko je to tužna priča. To je duboko humanitarno pitanje i učinit ću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih – rekla je hrvatska predsjednica.

Na pitanje hoće li ponoviti poziv Vučiću, odgovorila je da traži konkretne pomake.

Nadam se da je iskren u tome i da će se naći dosijei – rekla je Grabar Kitarovićeva i dodala da vjeruje da je Vučić vjerovao i da su dosijei koje je donio u Zagreb vjerodostojni.

Ne vjerujem da bi se namjerno blamirao – zaključila je hrvatska predsjednica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh