Region

Federica Mogherini: “Skoplju i Tirani datum za početak pregovora”

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski sastao se s visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini koja je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU.

Federica Mogherini - Freepressers.com

Dvije zemlje će datum za početak pregovora dobiti u junu ili julu.

Sjeverna Makedonija, zajedno sa Albanijom, treba da dobije datum početka pregovora u junu ili julu. Ovo će biti preporučeno svim ministrima inostranih poslova zemalja članica EU sljedeće sedmice – rekla je Mogherini.

Navodi se da je Pendarovski informisao Mogherinijevu o spremnosti građana Makedonije da dobiju datum za otvaranje pregovora sa EU.

Građani Sjeverne Makedonije, zbog onoga što je učinjeno i zasluženo, očekuju od naše države da dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom. To će takođe biti važno za stabilnost regiona – dodao je Pendarovski, piše “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh