Region

Dačić: “Albanci planiraju frontalni napad na Srbe na sjeveru Kosova”

“Vlasti u Prištini pripremaju niz bombaških napada na sjever Kosova“!

Ovo alarmantno upozorenje iznio je u Vijeću sigurnosti (VS) UN-a ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je zapadne sile upozorio na mogućnost eskalacije sukoba na Kosovu.

“Ozbiljna obavještajna saznanja govore da albanski teroristi planiraju frontalni napad na Srbe na sjeveru Kosova“, upozorava Dačić.

Prema riječima ministra vanjskih poslova Srbije, sljedeća akcija Albanaca biće pokušaj nasilnog upada i osvajanja rudnika Trepča.

“Postoje obaveštajna saznanja da prištinska strana namjerava da sprovede unilateralne akcije, koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na sjeveru Kosova. Jedna od tih akcija bila je ova navodno policijska, u kojoj je upotrebljeno više od 70 borbenih vozila i tokom koje je primjenjena sila prema Srbima, ali i prema službeniku UNMIK-a iz Rusije… Sljedeći cilj jeste napad na Trepču odnosno osvajanje Trepče.

Oni planiraju i podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom sjevera Kosova. Postoje takva, veoma ozbiljna saznanja i mi smo to podijelili sa zapadnim partnerima. Oni sve to znaju i nadam se da će obuzdati neke ljude u Prištini…”, naveo je Dačić u intervjuu za Glas Amerike (VOA) neposredno nakon završetka sjednice VS UN-a.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh