Region

Bijela kuća pozvala Kosovo i Srbiju da rade na uzajamnom priznavanju

Bijela kuća pozvala je Kosovo i Srbiju da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se usredsređuje na uzajamno priznanje.

Bijela kuća - Hotel-r.net

U saopštenju povodom 20. godišnjice okončanja NATO kampanje, portparol Bijele kuće Judd Deere je pozvao Prištinu i Beograd da udvostruče napore radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma, fokusiranog na uzajamno priznanje i da odmah uklone sve prepreke koje ometaju napredak, prenio je danas “Glas Amerike” na albanskom jeziku, piše “Beta”.

Jedini put ka boljoj budućnosti je dijalog među susjedima, koji ima za cilj normalizaciju odnosa i otvaranje puta Srbiji i Kosovu da zauzmu svoja legitimna mjesta unutar euroatlantske zajednice“, navodi se i dodaje da su SAD “spremne da pomognu u tom procesu“, ali da je “na Kosovu i na Srbiji da preduzmu naredni korak“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh