Region

20. godišnjica od ulaska NATO snaga: Clinton i Albright na Kosovu

Bivši predsjednik SAD Bill Clinton i državna sekretarka u njegovom drugom mandatu Madeleine Albright prisustovaće obilježavanju svečanosti 20. godišnjice od ulaska NATO snaga na Kosovo, saopšteno je iz Organizacionog odbora tog događaja.

Kako je predviđeno, u srijedu 12. juna, Clinton i Albright će održati govor na glavnoj manifestaciji u centru Prištine, prenosi

Kako je navedeno iz Organizacionog odbora, Kosovo obilježava ovu godišnjicu zajedno sa prijateljima i saveznicima sa kojima dijeli demokratske vrijednosti.

NATO snage ušle su na Kosovo 12. juna 1999, nakon vazdušne kampanje NATO-a nad Saveznom republikom Jugoslavijom (SRJ) koja je trajala 78 dana. U to vrijeme predsjednik SAD bio je Bill Clinton.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh