Region

Američki zvaničnik Palmer danas sa Vučićem: Teme Kosovo, Kosovo i Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas s visokim funkcionerom State Departmenta Matthewom Palmerom.

Aleksandar Vučić - Beta.rs

Teme razgovora iz Kabineta predsjednika Srbije nisu najavljene, ali nema sumnje da će jedna od njih biti rješavanje kosovskog pitanja, navodi Tanjug, a prenosi b92.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD prethodno se sastao sa Vučićem u oktobru prošle godine, kada je poručio da SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine u cilju postizanja dogovora, koji bi vodio ka punoj normalizaciji odnosa, kao i da je Washington posvećen tome da Srbija napreduje i postane članica EU.

Zvaničnik State Departmenta tada je pozvao Beograd i Prištinu da iskoriste istorijsku priliku i postignu sporazum koji bi bio trajan i koji bi bio “win-win” za obje strane, odnosno nešto što donosi dobitak i jednima i drugima, ocijenivši da je vrijeme za kompromis i fleksibilnost.

Sastanak se održava nešto više od dvije sedmice uoči sastanka u Parizu, na temu Kosova.

Zvaničnik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost Džon Erat izjavio je u međuvremenu da su SAD voljne da učestvuju na predstojećoj konferenciji u Parizu, ali da to još nije određeno, prenosi “klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh