Region

Teme razgovora dvojice zvaničnika nisu najavljene: Palmer i Vučić se sastaju u Beogradu

Metju Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD), sastaje se u ponedeljak u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je pres služba predsednika Srbije

Palmer-Vučić-VoA

Teme razgovora dvojice zvaničnika nisu najavljene – a njihov susret upriličen je u momentu prekida dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije, pošto je Kosovo uvelo carine od sto odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kao razlog za to kosovske vlasti navode kampanju koju Srbija vodi protiv prijema Kosova u Međunarodnu policijsku organizaciju (Interpol), Organizaciju Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) – ali i sveukupnu inicijativu za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti koju vode srpske vlasti.

Metju Palmer je, u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike, izjavio da SAD žele da se dijalog Beograda i Prištine hitno nastavi, a da postignuti dogovor može u potpunosti da se primeni i da se “proda” javnosti obe zemlje.

“Sjedinjene Države ne povlače “crvene linije” u procesu pregovora što međutim ne znači da su sve opcije otvorene”, rekao je Palmer za Glas Amerike.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh